fredag den 30. december 2011

Lidt af hvert...

Nu hvor julen er overstået er det vist på tide med et nyt blogindlæg...

Vi havde en skøn juleaften og jeg fik rigtig mange skønne gaver - også af folk jeg ikke havde forventet at få gaver fra. Jeg har sagt til begge min fætre og mine veninder, at selvom jeg strikker til deres børn har jeg altså ingen forventning om, at jeg skal have gaver fra børnene - men det fik jeg sørme alligevel, og man siger jo ikke nej til en gave ;-)

Som nedenstående billede viser, så fik jeg rigtigt mange strikkerelaterede bøger - nogle jeg havde ønsket mig, og andre som jeg alligevel er blevet superglad for :-) Politikkens store strikkebog fik jeg af mine veninder Camilla og Gitte, som begge har nogle skønne drenge jeg har strikket julegaver til. Politikkens hækle og strikkebog fik jeg af mine forældre og var en af dem jeg ikke havde ønsket mig, men jeg er allerede blevet vildt inspireret af den og glæder mig til at få tid til at fordybe mig mere i den og alle de forskellige teknikker. Til Kaffeslabberas fik jeg af Marie, Signe og Jakob der er min ene fætters børn. Jeg er vild med "coffee table books" og den kategori falder den bog bestemt i - den er helt fantastisk. Udover disse bøger fik jeg et gavekort af min lillebror til "Kunsten at strikke en ø" og "Strik en stund". Den lokale boghandler havde dem ikke hjemme, da min bror skulle købe gaver den 23. (ja han er altid sent ude, hvis har ikke har fået mig til at købe gaverne for sig ;-)), så i morgen skal jeg ned og have gavekortet byttet til de to bøger.


Siden juleaften har den mest stået på afslapning og selvfølgelig også lidt strikning :-) Jeg trængte sådan til en ny hue, men har ikke kunnet finde noget mønster, som jeg var helt vild med, så jeg endte med bare at slå nogle masker op og og strikke vrang og snoninger efter ribben. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet, og den tog ikke lang tid at lave :-)


Det turkisfarvede og blå garn er til huer til min veninde Henriettes to drenge, og som I kan se, så er jeg så småt gået i gang med den turkise der er til Henriettes ældste dreng Noah.

Vi var i Aqua i Silkeborg sammen her mellem jul og nytår, og da Noah var ret vild med min nye hue tilbød jeg at lave en til ham. Så vi sluttede dagen af med et besøg hos Ønskegarn i Silkeborg, så han selv kunne vælge garnet. Lillebror Ruben skulle selvfølgelig ikke snydes, så han valgte det mørkeblå garn. Billeder følger når drengene har fået huerne :-)

Jeg ved godt, at dette indlæg allerede er ret langt, men jeg vil alligevel lige vise et par billeder fra Aqua, hvor vi havde nogle skønne timer. Lilah havde nemlig den orange dragt på, som jeg strikkede til hende i oktober.




Slutteligt vil jeg gerne ønske alle et rigtigt godt nytår! Jeg ser frem til mange spændende indlæg i 2012 :-)

lørdag den 24. december 2011

Julegaver 2011 - vol 3

Nu satser jeg på, at der ikke er nogle af forældrene til modtagerne af mine sidste julegaver der har tid til at følge med på bloggen mere idag, så derfor kommer her billeder af de trøjer jeg har strikket til drengene.

Mine veninder Camilla og Gitte har de skønneste drenge - Camilla har Victor på snart 6 måneder og Gitte har Mikkel på godt 1½ år. Pigerne havde godt nok sagt til mig, at jeg ikke skulle købe julegaver til drengene, men da jeg allerede havde købt garnet, var der ikke så meget at gøre ved det.



Victors trøje er denne her der er strikket i dobbelt trådet Alpaca garn fra Drops. Det garn er bare så lækkert at strikke med, så det er bestemt ikke sidste gang jeg har gjort det - rent faktisk er der allerede købt godt ind af garnet på tilbud ;-)

Mikkel og mine fætres drenge Daniel og Jakob på 5 og 6 år har alle tre fået norske sweatre.






Modellen er en gammel en fra et julehæfte i Familie Journalen i 2001. Jeg fandt det tilfældigt hjemme hos mine forældre her i efteråret og syntes godt om det - men det er godt nok sidste gang, at jeg strikker tre ens modeller, nøj hvor er jeg træt af det mønster nu!! Jeg er godt tilfreds med resultatet og er speciel vild med den blå/grå udgave til Jakob. Det garn var noget jeg havde liggende i forvejen, og jeg havde faktisk ikke forestillet mig, at de to farver blev så gode sammen. Alt garnet er Vital Superwash.

Sidst men ikke mindst vil jeg ønske alle en rigtig glædelig jul - og tak for velkomsten til blogland :-)

tirsdag den 20. december 2011

Julegaver 2011 - vol 2

Så er endnu en julegave blevet færdig. Denne gang en vest/bolero til min faster.



Garnet og opskriften er begge dele købt ved Hønsestrik. Jeg havde noget besvær med garnet i starten indtil jeg prøvede at skifte til nogle andre pinde og det hjalp heldigvis. Da jeg købte garnet havde jeg egentlig forventet, at det ville blive et ret nemt og hurtigt projekt, for mønsteret var der ikke mange ben i - men øv hvor var da bare mange vrang masker!!

Min faster har fået gaven (selvom der stadig er nogle dage til juleaften), men vi var sammen i sidste uge og jeg ville rigtigt gerne se hendes reaktion når hun åbnede den, så hun fik lov til at åbne den med det samme :-) Hun blev vist ret glad for den, men det mest pudsige er faktisk, at da hun viste den til en veninde dagen efter fortalte veninden, at hun var ved at strikke den samme model til sin datter, og at vesten var udstillet i deres lokale garnbutik - det var da noget af en sammentræf :-)

Jeg er snart færdig med de sidste gaver - mangler bare lige ærmerne til en lille drengetrøje. Jeg glæder mig helt vildt til at blive færdig med gaverne, min ryg er ikke begejstret for, at jeg sidder så meget stille for tiden! Og så bliver det bare skønt at kunne koncentrere mig om projekter uden deadline - næste gang må det vist blive noget til mig selv :-)

Note to self - begynd noget tidligere næste år hvis du mener, at du skal strikke til alle børnene til jul.

torsdag den 15. december 2011

Julegaver 2011 - vol 1

Så er de første af årets julegaver færdige og afleveret til familien.

Som tidligere nævnt var jeg næsten færdig med de tre tunikaer/kjoler til pigerne, så da det blev aftalt, at vi skulle være sammen med deres farmor og farfar til håndbold i aften skyndte jeg mig at få dem vasket og pakket ind.

De to store piger, der er søstre, har jeg strikket til i mange år og det er som regel to ens jeg strikker til dem - enkelte gange har det været med farvevariationer. I år blev det til tunikaer, som jeg lavede længere end mønsteret, så der er mulighed for, at de kan bruge dem som kjoler til sommer.


Garnet er fra G-B Bamboo og er 70 % viskose og 30 % bomuld. Det har været skønt at strikke med og efter vask er kjolerne blevet vildt bløde og dejlige at have på huden.

Opskriften er denne her fra Garnstudio. Jeg har forlænget den og ændret lidt i indtagningerne og maskeantal så de passer bedre til pigerne. Godt deres farmor af og til passer dem, så hun kan måle deres tøj uden at det virker mistænkeligt ;-)

De store piger har en kusine på 1½ år, som selvfølgelig skulle have en kjole som sine kusiner. Til hende valgte jeg denne model - også fra Garnstudio.



Garnet der er brugt er Bumbo strømpegarn og til prisen synes jeg faktisk det er ok. Jeg er dog ikke vild med farverne efter det er blevet strikket, men synes ikke det skulle gå til spilde, så nu må vi se hvad lillepigen (og hendes mor ;-)) siger til det :-)

Flere af de andre julegaver er også færdige, så når jeg får taget nogle billeder kommer der et nyt indlæg :-)


fredag den 2. december 2011

Baby futter og julegave update

Min skønne veninde Camilla har været så sød at tage nogle billeder af de futter jeg har strikket til hendes skønne lille søn - jeg har åbenbart en tendens til at glemme at tage billeder af de ting jeg strikker inden jeg afleverer dem, men så er det jo godt at have nogle der kan hjælpe :-)

De grønne futter strikkede jeg for noget tid siden af en rest garn fra en vest jeg havde strikket til en anden venindes søn. Camilla virkede til at blive ret glad for dem, så da vi var sammen i sidste uge havde jeg strikket et par lyseblå til lillemanden - rent faktisk af det garn der var tilbage fra dragen jeg strikkede til ham i sommer, da han var helt lille og ny (se tidligere indlæg).



Futterne er en dejlig nem måde at få brugt nogle rester garn - selvom strømpepinde og jeg vist aldrig bliver specielt gode venner ;-)

Update på julegaver
De lange tunikaer/kjoler til pigerne er mere eller mindre færdige, de skal bare hæftes og vaskes :-) Synes godt nok det var har været et noget længere projekt i år end det plejer, men nu er de to af pigerne jo heller ikke helt små længere!
Trøjerne til drengene skrider frem og skulle gerne blive færdige i løbet af den næste uge.
Jeg er ikke helt sikker på om forældrene til nogle af modtagerne læser med herinde, så det kan godt være, at jeg venter med billederne til efter jul ;-)

Jeg havde egentlig købt en julegave til min faster, men samme dag som min mor og jeg skulle besøge en ny garnbutik talte jeg med min faster og hun nævnte igen hvor glad hun er for den trøje jeg strikkede til hende for et par år siden. Med den tanke i hovedet var der ikke langt til handling, da jeg faldt over et mønster og noget garn til en vest/bolero, som jeg tror er lige noget for hende. Dette garn blev naturligvis nødt til at komme med hjem - sammen med garn til endnu en top til mig selv ;-) Jeg er godt i gang med vesten, så den skal nok blive færdig inden jul. Trøjen til min mor er en helt anden snak, for der er godt nok mange vrang masker :-(

I aften skal jeg til julefrokost med nogle gamle kolleger, så jeg er sikker på at lørdag bare bliver en dag foran fjernsynet med strikketøjet i hånden.

God weekend :-)